Витамин С и неговото поставяне интравенозно се прилага само в определени случай като някаква патология или като лек при онкологични заболявания. Но това му прилагане е доста спорно.
Витамин С е известен антиоксидант и затова за първи път се счита за лечение на болестта рак. Много съвременни изследователи смятат, че мега дози на витамин C прилагани интравенозно, могат да убият раковите клетки в зародиш.
Но, защо това му приложение е противоречиво?
Използването на витамин C по този начин за всички видове заболявания и особено за рака е продължаващата тема на разгорещени дебати сред медицинската общност. Те започват още през 1930 г. и се възраждат отново през 1970.

Важно е да се отбележи, че пероралната терапия на витамин С не е толкова ефективна, както интравенозната, тъй като тялото не може да абсорбира толкова много и обикновено спира усвояването на 500 мг. За разлика от това, когато витамин С е приложено интравенозно, тези огромни количества могат да се абсорбира директно в клетките и тъканите. А тези високи дози на витамин С са да повишат нивата в организма на водороден прекис на клетъчна основа, който убива раковите клетки.

Доктор Фредерик Р. Кленер публикува книга през 1971 г., в която призовава към големи дози интравенозен витамин С за лечение на широк кръг от инфекции, които включват вируси, като полиомиелит и херпес. В допълнение, той препоръчва тази форма на лечение и за варицела, ухапвания от насекоми, артрит, ухапвания от змии и дори изгаряния. Той заявява, че последващото лечение такова с витамина редуцира и свежда до минимум болката от изгаряния. След това, вероятно няма да се изненадате да научите, че той е вярвал и че такова лечение е отлична терапия за раковите клетки.

Какво предизвика подновеният интерес?
В наши дни възможните ползи от интравенозен витамин C, особено в терапии за рак, са натрупали много внимание. Въпреки че тази форма на терапия все още не е одобрена като практика от конвенционалните медицински специалисти, много лекари са й привърженици и отбелязват, че със сигурност няма да навреди на пациентите.
Според статия, публикувана във вестника на Канадската медицинска асоциация от д-р Себастиан Падаяти се твърди, че такава терапия трябва да бъде преразгледана и преоценена. Защото витамина в такива дози е токсичен за организма, следователно той е токсичен и за раковите клетки, но тази токсичност ще разруши и здравите клетки в организма ни.
Проблемни казуси
Проблемът с много от тези проучвания е, че това е все едно да сравняваме ябълки с портокали. Изследванията върху такива хора никога не са били правени на максимално ниво, затова те се наричат ​​контролирани клинични проучвания.
Одобрени от Американската организация по храните и лекарствата клинични проучвания
Според изследване, проведено от д-р Хю Риордан от Канзаския университет катедра Медицина, е показало, че 200 грама витамин С дневно интравенозно на пациент болен от рак прилагано от 4 до 12 часа на ден, два до три пъти в седмицата е имало много впечатляващи резултати.

Пациентите с онкологични заболявания и витамин С
Онкологични пациенти и лекари твърдят, че се постигат невероятни ползи при вземане на високи дози витамин С интравенозно, въпреки че това е дискредитирано от медицинската общност. Тази форма на терапия е бил използвана в продължение на десетилетия в алтернативната медицина с някои доста невероятни факти за излекувани пациенти.

Други терапии с прилагане на витамин С интравенозно
Казват, че действа добре на автоиминни заболявания и още:
* Обикновена настинка
* Диабет
* Подагра
* Сърдечни заболявания
* Психоза

Преди вземането на големи количества витамин С трябва да се консултирате с вашия лекар и да си направите тест, за да се провери дали имате G7PD дефицит. Въпреки че е рядко, някои хора имат железен дефицит, а витамин С помага при неговото усвояване.

 

Реклама