Липо сферичен витамин С

Липо сферичният Витамин С (Lypo-Spheric Vitamin C) е специално формулирана витаминна добавка. Този конкретен витамин С е проектиран да бъде високо усвоим и лесно асимилиран от тялото. Лица, които използват точно тази форма на витамина се очаква да поемат няколко пъти повече от средната препоръчителна доза, за разлика от обикновените разтворими витамин С.
Липо сферичният витамин С използва патентована нано – сферична технология за защита на своята формула от твърде лесното разтваряне във вода. С опаковането на витамин С в липозомна сфера, витамина е в състояние да достигне до черния дроб, където той ще се метаболизира. Целта на липо сферичният витамин С е да прескочи най – ранните етапи на храносмилането, за да се усвои колкото си може повече от организма. По този начин продуктът е защитен от липозомното си покритие, докато се метаболизира правилно.

Факторите, които правят липо сферичната технология особено забележителна са:

* Съдържанието на висока бионаличност
* Патентована липозомна технология
* Без чревни реакции
* Способността да се доставят мега дози витамин С, без значителни странични ефекти
Това са вакуумно запечатани пакети, които се поставят във вода – разтварят се и спокойно могат да се вземат на празен стомах. Всъщност можете да го разтваряте със сок или газирани напитки.

Какво значи бионаличност?

Има много витамини в момента на пазара, но не всички са ефективни. Терминът "биологично" или "бионаличност" определя колко специфично вещество в тялото е на разположение. Въпреки че, в много листовки на добавките се твърди, че съдържат дневната необходима доза, но тази доза не се усвоява цялата от тялото.
Затова има разлика от това, което пием и колко от него е на разположение за клетъчното усвояване и физиологичните нужди на организма.
А голямата част от изследвания, включително данни от OrganicConsumers.org, са заключили, че има разлика между начина, по който тялото реагира на синтетични витамини и на естествените такива, които получаваме от храната.
Бионаличността на естествените надвишава поглъщателната способност от синтетични витамини. Затова те са по – добрите.
Следователно, целта на изследователите от LivOn лабораториите и производителите на липо сферичният витамин С "е да се създаде витаминна добавка, която не съдържа само определена доза от хранителни вещества, но също така и да осигурява оптимална бионаличност на тези хранителни вещества."

Носителя на Нобелова награда Линус Паулинг и кардиологът д-р Томас Е. Леви насърчават високите дози витамин С, защото те се противопоставят на сърдечно – съдовите заболявания, както и няколко други. В действителност, Линус Паулинг подкрепят употребата на до 15 000 милиграма витамин C за ежедневна употреба, които значително надхвърлят текущата препоръчаната дневна доза.

Дозите на липо сферичният витамин С безопасни ли са?

Препоръчителната дозата за възрастни от витамин С е около 2000 милиграма дневно. Въпреки това, витамин С е водоразтворим витамин. Превишената доза от допустимата днешна се филтрира от бъбреците и се изхвърля с урината, без да са известни някаква токсични ефекти. В най- лошият случай на прекалено предозиране с времето говорим вече за стомашно – чревни проблеми – диария и болки.
Патентованият липозомен метод за доставка на липо сферичният витамин С служи за преодоляване на чревната раздразнителност от транспортирането му до черния дроб. Затова е малко вероятно потребителите да имат стомашни проблеми от тази формула витамин С.

 

Реклама