Здравословно хранене по време на празниците

Как да се яде, пие и весели – без никакво съжаление – по празниците е много ценно нещо. Защото именно тогава всички прекаляват със всичко вредно и липсва полезното за здравето.
Пазете се от тези лоши навици по време на почивката ви и прочете по – долу полезните съвети за това как да сте здрави през целия сезон.

Лоши празнични навици: Пропускане на фитнеса
Решение: Вие не трябва да бъдете непременно в залата, за да горите калории. Ако не можете да запазите обичайната си схема на тренировки сега, вървете пеша малко повече – направете някоя друга обиколка на квартала допълнително.

Лоши празнични навици: Отървете се от стреса
Решение: Направете си списък със задачи, които трябва да свършите. Много от тях са достатъчно малки, за да ги отхвърлите или забавите. Не си давайте зор. Ако ябълковия пай е купен от съседната пекарна, а не е домашно направен – на никой няма да му пука. Прехвърлете фокуса си далеч от вас самите, това неутрализира стресът.

Лоши празнични навици: Преяждането
Решението: Вкарайте в празничното меню белтъчини с ниско съдържание на мазнини. Традиционните храни са пълни с нездравословни наситени мазнини. Пуйка вместо свинско, примерно.

Лоши празнични навици: Насърчаване на простудните заболявания
Решение: Това е вярно, пътуването до родните ви места по празниците може да отслаби вашата имунна система и да ви атакуват стотици вируси, микроби и бактерии. Затова запомнете, когато пътувате с обществен транспорт (автобус, влак, самолет) не си пипайте очите, устата и носа. Точно така се предават заразите.

 
Петте най – добри суплементи за мъжете Мултивитамин А Трябва да го получава всеки, който не яде достатъчно...
Въглехидрати или мазнини Въглехидрати + мазнини = бомба със закъснител. Запомнете това. Каквато...
Петте съвършени яденета за закуска Закуската събужда метаболизма ви и му казва да гори мазнините, което...

Реклама