Колко калории на ден

С толкова много информация за отслабване и милиони видове диети, все пак хората се питат колко точно калории са им необходими лично? Факт е. Че отговора на този въпрос не е един и същ за всеки тип човек. Докато препоръчителният дневен прием (ПДД) е по приблизителни данни, действителното количество калории зависи от възрастта, височината, ниво на активност и други фактори.

Друг важен фактор, когато определяте калоричните си нужди е това каква е вашата цел. Искате ли да отслабнете, да увеличите мускулната си маса или да запазите тези си килограми ? Вашите цели оказват значително влияние върху количеството калории, които консумирате.

Колко калории са ми необходими?
Добра отправна точка е ползването на формула, която взема много фактори в предвид при определяне на калоричните нужди.

Ето една лесна формула за изчисляване на дневния калориен прием, базирана на вашето тегло и ниво на дейност:

* За не активни хора: Тегло х 14 = пресметнати в калории на ден
* За умерено активни хора: Тегло х 17 = пресметнати в калории на ден
* За активни хора: Тегло х 20 = пресметнати в калории на ден

Тази формула е проста и бърза за изчисление. Още по – точен начин да разберете колко калории са ви нужни е да ползвате някой он – лайн калкулатор. Повечето от тези калкулатори вземат в предвид възраст, ръст, ниво на активност.

Ето някои страхотни калкулатори:

http://nutrition.about.com/library/bl_nutrition_guide.htm
http://www.bcm.edu/cnrc/caloriesneed.htm
http://ahealthyme.epnet.com/GetContent.aspx?token=c0a17ee7-2798-4d59-b6b4-743fc6002965

След като вече знаете от колко калории се нуждаете, вие сте готови да ползвате тази статия като ръководство в борбата с килограмите.

Поддръжка
Ако просто искате да поддържате теглото си работа е проста, яжте точното количество калории според калоричният калкулатор или по – горната формула количество калории. Така няма да сваляте или наддавате на тегло, а само ще поддържате сегашното си тяло здраво и стегнато.

Отслабване
Експерти казват, че в един килограм мазнини има 3500 калории. Така, че за да започнете да губите килограми на теория трябва да се храните с по 500 по – малко калории на ден, отколкото по принцип ви трябват. Диетолозите препоръчват да ограничите тези 500 калории от въглехидрати и протеини. Важно е да тренирате редовно, за да спомогнете на метаболизма си да гори калориите.

Генериране на мускулна маса
Експерти твърдят, че един килограм чиста мускулна тъкан съдържа около 2000 до 2500 калории и, за да изградите един мускул най – бързо ви трябват около 850 калории в повече отколкото са ви нужни за деня. И разбира се много тренировки и упражнения. Ако ги няма тренировките тогава допълнителните калории се превръщат в мазнини, а не в мускули.

След като знаете колко калории са ви нужни, вие можете да контролирате теглото си.

 
Аминокиселините Аминокиселините са структурни елементи на сложните тъканни белтъци....
Неща, които не знаем за калориите Само 12% от хората могат да пресметнат калориите, които поемат за деня....
Защо алкохола ви прави дебели ? 1. Алкохолът кара тялото ви да произвежда повече естроген и ... ...

Реклама