Спазването на диета,е свързано винаги с неприятното чувство на лишение и умора. За много хора,подържането на някакъв хранителен режим е временно явление, края на което се чака с нетърпение. Обикновено тези диети (остри и “специални”) носят някакъв резултат ,който в повечето случаи е временен.
Предложения хранителен режим (диета) няма начало и край ,може да се спазва целогодишно без да ви лишава от жизненоважни хранителни вещества. Напротив тя е балансирана и по времето и няма да се чувствате отпаднали и освирепели от глад.
Целта и е да повиши вашия метаболизъм и по този начин вашето тяло да харчи повече калории. Това не е диета чудо, с която ще стапяте по 3-4 кг на седмица. Ако поддържате този хранителен режи можете да понижавате теглото си с по 2-4 кг на месец, докато достигнете желаното от вас тегло. Това е здравословно, няма да пречи на служебните ви задължения (защото ще сте енергични) и със сигурност ще бъде трайно. Вярно е че изисква много търпение и постоянство но резултатите си заслужават чакането и усилията.
Ако сте решили че можете, ето няколко правила за спазването и:

1. Ако сте пропуснали някое хранене,не го наваксвайте със следващото.
2. Всяко хранене е 3-4 часа след предходното. Така че ако сте закусили в 10:00 ядките ,които са 10:00 –остават за 12:00 и т.н. Бройката на храненията трябва да се запази.
3. Вечерята трябва да е минимум час преди лягане. Ако сте много гладни и не можете да заспите, хапнете една краставица или друг зеленчук (не плод).
4. Закуската е задължителна. Трябва да свършите тази “работа” не по късно от 45 мин. след ставането от сън. Колкото и да не ви се иска.
5. Водете си дневник по часове. Всяка храна която хапнете си я записвайте, дори и един бонбон от 2 калории. Запишете си началните данни тегло и размери (по важно са размерите) и сверявайте веднъж седмично в един и същ ден и в един и същ час.
6. Кафето е помощник на диетата. Това не означава ,че трябва да започнете да пиете кафе ако не сте му любител. Черния и зеления чай вършат същата работа, че може би и по-добра.
7. Последно и най-важно нещо е: -Повярвайте че можете и не я започвайте с нагласата “кога ще свърши”. Ако я започнете с нагласата “Нищо няма да стане ама ще я пробвам...” -наистина нищо няма да стане.

www.bgtrener.com

 
Какво представлява калорията Калорията е количеството енергия, необходимо за повишаване...
Колко калории на ден С толкова много информация за отслабване и милиони видове диети, все...
Да се храним здравословно Смущенията в храносмилането принадлежат към най – широко ...

Реклама