Кафе, чай и бременност

Повечето хора бързат да се съгласят, че бременните жени трябва да намалят кофеина от начина си на хранене. Но настоящото изследване показва, че умерен прием на кофеин, няма да навреди на развитието на плода. Умереният прием се равнява на около 2 чаши кафе на ден (300-400 mg кофеин). Разбира се, вие трябва да имате в предвид, че кофеин има не само в кафето, а и в други храни и напитки.

Предишни проучвания на кофеина и бременността са посочили, че той е причината за проблеми като например мъртвородени деца, сърдечни дефекти и други вродени аномалии в плода. Но допълнителна проверка на тези проучвания показва, че виновникът е друг - начинът на живот (тютюнопушенето или лошите хранителни навици).

Кофеинът е стимулант и води до пристрастяване. Той има същия ефект върху бебето, както и при вас. Ако приемате високи дози кофеин през бременността си, то това ще доведе до зависимост и на бебето. Някои изследвания показват, също така по - висок процент на спонтанен аборт и ниско тегло при раждане, когато майката е прекрачила "умереното" количество кофеин.

Билковите чайове са по-безопасни по отношение на приема на кофеин. Но не всички билки трябва да се консумират по време на бременност. Билки като ефедра и див пелин трябва да се избягват. Придържайте се към по-безопасни билки като мента, лайка или плодови чайове.
Като цяло, е хубаво да се намали приема на чай и кафе на не повече от една или две чаши на ден. Премахването на всичкия кофеин, ще бъде най-безопасният маршрут, но не и ако това ви мъчи, една чаша е напълно полезна за вас и бебето.

 
Употреба на лекарства по време на бременност Установено е, че по време на бременност плацентата има избирателна...
Трябва ли мъжете да плащат сметките? Мъжете все още са объркани дали те са задължени да плащат сметките....
5 навика на щастливите хора Щастливите хора не се оставят на рутината да ги смачка Те правят...

Реклама