Хлороформ за съня

Имаше периоди в историята, когато хлороформа за сън и като упойка са били доста често срещани, но в наши дни това потенциално опасно вещество се използва за промишлени цели, вместо за употреба на лекарствени продукти. Много малко вероятно е да си го закупите по легален и законен начин.
Хлороформа е известен от филмите, където злодеите упояват жертвите си с кърпа напоена с него. Това представяне на хлороформа е популярно в медиите, но в действителност това вещество е помагало на родилките и при други болезнени медицински процедури.

Хлороформа действа като агент, който забавя централната нервна система. Това означава, че хората, изложени на правилните количества хлороформ са били в състояние да спят по време на медицински процедури, или поне да чувстват много по-малко болка. Подобно на всяко друго подобно вещество, обаче бързо стана ясно, че той има реален потенциал за злоупотреба. Ако това вещество не е взето в рамките на безопасните количества, човек може да опита дългосрочните негативни ефекти или даже да умре.

Хлороформа не се разглежда днес като безопасно или приемливо използване за сън.

Хлороформ със сигурност е ефективен като начин да се приспи, но той идва с потенциалните странични ефекти, дори когато се използва в разумни дози:

* Главоболие
* Гадене
* Виене на свят

Когато хлороформ се използва в дози, надвишаващи разумните количества, тогава потенциалните странични ефекти стават по-тежки. Бъбречни проблеми, проблеми с черния дроб и физически дефекти в поколението са само няколко от сериозни странични ефекти, тествани с животни в лабораторни експерименти.
Хлороформа също е доказано, че може да стане пристрастяване вещество. В миналото, когато употребата на хлороформ е преобладаваща, някои от пациентите са развили сериозни зависимост от това вещество.

Хлороформ за сън в наши дни

Той не може да се закупи свободно от аптеките, защото е по надзора на правителствени регулации. Лице, което използва хлороформ за сън, вероятно го е придобило по незаконен начин.
Единственият начин за получаване на хлороформ, е да го получите за академични причини - като научно изследване или за промишлена употреба с лиценз.

 
Изтръпване на ръцете по време на сън На всички ни се е случвало да се събудим с изтръпнали ръце – онова т....
Алкохолът и безсънието Алкохола и безсънието често вървят ръка за ръка, особено, когато...
Значението на числото 9 в сънищата Значението на числото 9 в сънищата Понякога цифрите се появяват в...

Още хороскопи

Реклама