Дневни съновидения
Научните изследвания сочат, че всички ние можем да сънуваме и през деня средно около 70-120 минути на ден. Дневното сънуване се класифицира като ниво на съзнание между съня и събуждането. Появява се в часовете докато се събуждаме докато оставяме въображението ни да играе. До като съзнанието ни започне да блуждае и нивото на съзнаване намалее, ние се изгубваме с света на различни сценарии и фантазии.

Ясни сънища
Ясните сънища възникват, когато осъзнаем по средата на съня, че сънуваме. "Чакай малко. Това е само сън!" Повечето сънуващи се събуждат в момента, когато осъзнаят, че сънуват. Други са успели да изградят способност да продължат да сънуват. Те се превръщат в активен участник в действието на съня си, взимат решения в съня си и влияят на завършека му без да се събуждат.

Кошмари
Кошмарът е обезпокояващ сън, който кара сънуващия да се събуди чувствайки се притеснен и уплашен. Кошмарите могат да се появят в следствие на травма или ситуация от реалния живот. Тези сънища спадат към специална категория, наречена пост травматични стресови сънища (ПСС). Кошмарите могат да се появят и когато отказваме да приемем или пренебрегваме определен проблем от реалния живот. Проучванията показват, че повечето хора, които редовно сънуват кошмари имат семейна история на психиатрични проблеми, лоши преживявания с наркотици, правели са опит за самоубийство, и/или имат проблемни връзки. Кошмарите са знаци за страх, който трябва да бъде осъзнат и посрещнат смело. Това е начина на нашето подсъзнание да ни покаже знака: "Обърни внимание!"

Повтарящи се сънища
Повтарящите се сънища се повтарят с малка разлика в историята или темата. Тези сънища може да са позитивни, но в по-голямата си част са кошмари. Сънищата може да се повтарят защото някакъв конфликт, изобразен в съня, остава неразрешен и пренебрегван. Веднъж намерите ли решение на проблема, повтарящите се сънища почти със сигурност ще престанат.

Лечебни сънища
Лечебните сънища служат като съобщения към сънуващия за здравословното му състояние. Сънищата от този тип може да казват на сънуващия да отиде на лекар или зъболекар.

Пророчески сънища
Пророческите сънища, още известни като предсказателни сънища, са сънища които привидно предсказват бъдещето. Една разумна теория, обясняваща този феномен, е че нашето подсъзнание успява да сглоби части от информация и наблюдения, които ние обикновено пропускаме да забележим или не взимаме насериозно. С други думи, нашето подсъзнание знае какво ще се случи, преди ние съзнателно да сглобим същите парченца информация.

Епични сънища
Епичните сънища са толкова огромни, толкова завладяващи и толкова ясни, че просто не можеш да ги пренебрегнеш. Детайлите от такъв сън, може да останат в съзнанието с години, сякаш си го сънувал предната нощ. Тези сънища притежават много красота и съдържат много прототипни символики.

www.sanishta.com

 
Не спете прекалено много – това може да ви убие! Изследователи казват, че лишаването от сън увеличава шансът два пъти...
Хъркане по време на бременност Трудностите със съня през бременността са известни на всички жени...
Три храни за по – добър сън Забелязали ли сте, че след като сте яли определени видове храни...

Още хороскопи

Реклама